SMARTA HAGAR

Outdoor stable floor

Med ett vindskydd i hagen gör man så att hästen kan vara ute mer, speciellt när vädret inte är idealiskt. Ett utestall eller vindskydd är en uppskattad detalj där hästarna kan söka skydd från kalla regn, snö eller solens strålar. Hästarna kan dessutom välja om de vill vara inne eller ute. Något som är viktigt, oavsett vilken modell av skydd du väljer, är att förbereda underlaget. 

Förbered underlaget Innan du bygger din valda modell av vindskydd måste marken förberedas där vindskyddet ska stå. Kvaliteten på marken och underlaget till väderskyddet kommer ha en stor påverkan på hur länge skyddet håller. Detta kommer i sig påverka hur länge dina hästar kan använda det. Därav är det önskvärt att placera vindskyddet på en plats där vatten inte kan samlas. Marken bör även vara plan och så jämn som möjligt, utan hål där vatten samlas för att undvika lera. Ett bra sätt att jämna ut marken är att lägga grus och sedan våra Site mats. Ett lager med spån, torv, halm eller dylikt gör det sedan enkelt att ta bort avföring och hålla det fint.



Mattorna läggs enkelt ut och kopplas ihop med varandra för hand. Med sin dämpande egenskap bli det också ett bra underlag för hästarna att stå på. Skulle boxens/skyddets golvyta inte vara jämn med storleken på mattorna, kan de enkelt bearbetas med cirkelsåg för att passa ytans mått.

Val av placering   

Var skyddet ska stå har också betydelse. Inte minst för att hästarna ska vilja använda det. Valet av placering kommer avgöra hur mycket dina hästar kommer använda det. Kan vindskyddet monteras upp var som helst bör det placeras med baksidan mot vinden för att bli ett naturligt vindskydd. Var även noga med att ha tillräckligt med utrymme runt skyddet så att hästarna inte riskerar att fastna mellan vindskyddet och annat i hagen.

Oavsett hästarnas och dina behov i hagen, finns det många sätt att lösa det på. Är du intresserad av att köpa markskydd för ditt stall eller hage så tveka inte att höra av dig!